Annelin og Stian reiser igjen.....

fredag, september 18, 2009

Tilbake til Melbourne

Melbourne 18 september 21:00

Da var vi tilbake i Melbourne. Hadde en fantastisk dag i dag, flott vaer og sinnsyke dyreopplevelser. Vi maatte innom de 12 apostlene siden vi fikk saa daarlige bilder derfra i gaar. Vi var ogsaa innom Loch and Gorge, som var et annet stopp paa Great Occan road. Her gikk et engelsk skip ned i 1878, hvor bare 2 overlevde av 60 stk ombord. Her kunne du gaa ned klippene til strendene nedenfor, veldig merkelig aa se klippene over seg og se hvordan de forsvinner litt etter litt pga vann og boelger.

Men det morsomte i dag var uten tvil dyreopplevelsene. Vi skulle ta en avstikker til et fyr, da vi kjoerte gjennom koala land, skog med eucalyptus skog. Plutselig hyler Annelin STOPP.....naar vi gikk ut av bilen saa var det ca 15 koala i traerne rundt oss. Veldig merkelig aa se dem i deres naturlige nabitat, og ikke i en dyrepark. Naar vi kjoerte fra fyret, saa var det plutselig mange biler parkert langs veien. Det alle saa paa var 2 voksne og 1 baby koala som var i et tre ca 2 meter fra bakken. Det er paringstid naa, saa den ene (tror det var hannen hehe) proevde lykken hos den andre. Gikk heller daarlig, men vi fikk filmet store deler av akten, var noen merkelige lyder som kom fra hannen. Utrolig kjekk opplevelse!

Den andre dyreopplevelsen skjedde i slutten av Great Occean Road. Der ble vi stoppet av et par som hadde funnet en skadet Echidna, som er et australsk dyr som spiser maur og ser ut som et pinnsvin. Dyret var hardt skadet, og det doede senerei bilen til paret. Rett etterpaa saa saa vi en til, som vi tok mange bilder av. Dette er foerste gang vi har sett Echidna i vill tilstand.

Maa ogsaa si noen ord om Great Occean Road.....om noen liker aa kjoere bil eller motorsykkel, reis til Australia og kjoer denne veien! I dag naar det var sol saa kunne vi se hvor fantastisk denne veien egentligt er. Kjoere paa disse smale og veldig svingete veiene helt ute med kysten kommer jeg aldri til aa glemme.

I morgen reiser vi med fly tilbake til Brisbane og varmen:) Men vi kan ikke klage, har vaert flott vaer i Melbourne ogsaa.....snakkes...

Annelin og Stian