Annelin og Stian reiser igjen.....

fredag, september 18, 2009

Great Ocean Road

Port Campbell 17 septemer 22:00

Naa sitter vi ribbet igjen, ingen Ole og Trine med oss paa tur lenger! Hadde kjekke 2 uker med dem her nede i Australia. Savne dere allerede......

For 2 dager siden reiste Ole og Trine hjem igjen, mens vi reiste videre soerover i Australia til Melbourne. Vi kom fram til vaart hotell rundt kl 13, og for en plass!!! Hadde en leilighet paa ca 60-70 kvm, med fullt kjoekken (til og med oppvaskmaskin), to balkonger, stor soverom, ok bad og en stor stue med design moebler. Vi skulle bo her i 2 netter og hadde betalt KUN 700 kr. Hadde aldri trodd hotellet skulle vaere saa bra, men det var jo 50% avslag vi hadde faatt. Rommet var ogsaa i 16 etasje, veldig morsomt aa bo saa hoegt i business omraadet. Ikke saa lett aa gaa rundt lettkledd da:)

Foerste dagen i Melbourne handlet alt om shopping, vi trasket rundt i Bourke street som er det mest kjente handedistriktet, Southgate, og vi tok gratis trikken til Harbour City som var et senter med gode tilbud. Var vel Stian som fant mest aa shoppe, men Melbourne var en gledelig overraskelse. Flott by, utrolig koselig med alle trikkene som gaar overalt, elven Yarra som renner gjennom byen gjoer at byen likner en del europeiske storbyer.

Andre dagen i Melbourne gikk i baade shopping og sightseeing. Vi fikk tatt bilde av baade Parlamentet i Victoria, St.Patricks katadralen (som vi ogsaa gikk inn i, fant en aapen doer), tok trikken rundt og rundt i byen og vi shoppet som vanlig. Veldig morsomt aa gaa rundt i smaagater og finne smaa koselige butikker. Men det aller morsomste var aa sitte paa McDonalds ved siden av noen lokale damer i 50 aarene som kranglet som bare soeren! Hun ene hadde tydeligvis mistet noe (tror det var en billett til et show), og da fikk venninnen hoere det. Hun sa blant annet at vennen alltid hadde faatt alt opp i nevene, hun kunne ikke en gang fylle ut et skjema, hun var helt udugelig, hun hadde hatt et easy life, hadde ingen beskymringer i livet blablabla.....de ble saa hoeylytt at Stian hoerte de til og med paa toalettet.

Glemte aa si at vi moette to personer med norske referanser. Foerste var en lege Peter Edwards som Annelin maatte ha en liten time hos. Annelin vaaknet opp med hevelse i hals/kinn. Problemet var infeksjon i halsen, enten i lymfekjertlene eller en annen kjertel i halsen. Hun fikk antibiotika, og foeler seg allerede mye bedre. Ingenting aa vaere redde for der hjemme! Referansen til Norge var at han hadde vaert i Bergen, Sognefjorden og Oslo. Veldig koselig lege.

Den andre referansen var at vi moette en dame med norsk t-sjorte, Stian var i form og spurte om aa ta bilde med henne....var et morsomt oeyeblikk. Annelin ble saa roed i ansiktet at hun saa solbrent ut paa bildet. Stemme...hun var flau!

I dag har vi kjoert par og 30 mil soerover, paa den verdensberoemte veien great ocean road. En av verdens fineste kystveier som svinger seg langs klippene paa Australias forblaaste soerkyst. Var skikkelig dritt vaer, regnet baade sidelengs og oppover. Saa bildene vaare av de 12 apostlene og andre lookouts var ikke saa bra. MEN i morgen har de meldt straalende sol, saa vi haaper det stemmer. Alle vet at Annlin er litt vaersyk:)

Vi valgte aa overnatte i verdensmetropolen Port Campbell som har 2 barer, noen restauranter, noen butikker og en besinstasjon. Er en sinnsykt liten plass, men veldig stor i forhold til Bokn.....neida bare tuller.....Bokn er jo ikke en saa liten plass lenger. Har jo jentefabrikken Oevreboe:)

Har ikke saa mange dagene igjen i Australia, men skal ta godt vare paa dem. I morgen skal vi kjoere tilbake til storbyen Melbourne, og paa loerdag reiser vi tilbake til varmen i Sufers Paradise. Skal bli godt:)

Talas snart.....Herr og Fru Lima vil ogsaa faa takket for alle hilsningene som i har faatt paa bloggen.

Annelin og Stian